Életenergia a táplálékainkban

.A csi, vagyis az energia táplálékainkban szintén megtalálható. Ha "élô", azaz friss ételeket fogyasztunk, vagy olyanokat, melyek a természetben megjelenô formájukhoz hasonló állapotban vannak, életerônket akár meg is duplázhatjuk

Kedves egészségükre

fubenfaban: enHurai Ági vagyok. Tanácsadóként dolgozom a Neways International-nél. Fontosnak tartom, hogy a károsanyag mentes kozmetikumok és étrendkiegészítők mellett, segítsek a helyes étkezési szokások kialakításában. Receptjeim a sajátjaim. Szeretetel adom át őket. A lényeg az elkészítésben van, friss zöldségfélék rövid ideig párolva, különböző fűszerkompozíziókkal ízesítve. Fogadják tőlem olyan szeretettel, mint amilyen szeretettel adom. Kedves egészségükre,jó étvágyat!

Friss topikok

Archívum

2008.07.13. 12:17 bionomland

Céklás rizs - egres(köszméte) szósszal

Vigyünk egy kis színt is az ételekbe. Látni kellett volna a családom kerekre nyílt szemét a lila rizs láttán. De még inkább, amikor megkóstólták. Gyorsan zsebre is vágtam az összes elismerést, gratulációt. :)

A kertben gyomlálás közben megmarkoltam a céklát is, és kihúztam. Így jött az ötlet.

Hozzávalók: 2 szál répa, vagy egy csokor bébi répa, petrezselyem gyökér,  levele aprítva, 1db fehér paprika, 1 db paradicsom, 1 db hagyma,2 db baromfi virsli, 1 db  öklömnyi cékla, 1 csésze rizs. Egres, nyárialma, szójaszósz, 2 ek. olaj, vagy vaj, ha szükséges, egy kevés só.

Füszerek:majoranna, fehérbors, fahéj, vanilia, cukor, vagy méz.

Először a szószt készítem el, az egrest és a magtól megtisztított almát felszeletelve, kevés vízben felfőzöm, kevés cukorral, vagy mézzel, fahéjjal, vaniliával ízesítem. Keményítővel kicsit besűrítem, hogy a lé színe opálos, és fényes legyen, de folyós maradjon. Itt mennyiséget azért nem írok, mert ha marad, hidegen, nasinak nagyon jó.

A céklás rizs elkészítése: a majorannát, az olajon kicsit megpirítom és hozzá adom az apróra vágott, hagymát, sárgarépát, petrezselymet, paprikát, paradicsomot. Az egészet összepárolom. Hozzá adom, az apróra vágott céklát, felkarikázott virslit. Néhányszor megforgatom, és aztán hozzá a rizst. Kevés vizet adok még hozzá, és kevés fehérborsot.

A rizs, ha puhára párolódott, frissen hozzákeverem az apróra vágott petrezselyem levelet, és leöntöm az egészet egy kevés szójaszósszal.

Tálra téve, külön halom a céklás rizs és külön a szósz. Az édes-savanykás és sós ízt, mindenki magának keveri össze. Nálunk a szósz nagyobb edényben készült, mint a rizs, és így is majdnem kevés lett.  Meg jól is néz ki, a lila kupac, a fehér mellett. :)

Az elkészítési idő: 30 perc.

Kedves egészségükre!

 

Hurai Ági

tanácsadó

 

 

 

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://eletenergia.blog.hu/api/trackback/id/tr3565937

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása